top of page

Sezóna 2018


Ahoj Pirátníci!


Pokusím se zhodnotit sezonu třídy Pirát v roce 2018.


1. Byla to sezona již osmdesátá!!!, buďme na to hrdi.

2. Děkuji všem co alespoň jednou na pirátu vyjeli nebo si na něj alespoň jednou vzpomněli.

3. Začátek i konec výroční sezony patřil symbolicky Berlínu, hlavní část patřila především českému jachtingu.

4. Na jaře jsme si potvrdili na berlínských jezerech, že Němci jsou a budou navždy oporou třídy Pirát. 70 posádek, fajn závod. Pro nás je nutné jejich občasné navštěvování, abychom nezakrněli.

5. Na Mikuláše si kluci z Mácháče opět v Berlíně vychutnali konec pirátnických narozenin, a protože v tomto roce byli u sousedů celkem třikrát nebo čtyřikrát, lze je považovat za opravdické pirátníky a děkuji jim za jejich aktivitu a reprezentaci v kolébce naší třídy..

6. Zastoupení jsme měli tradičně i na mistrovství Maďarska či Rakouska.

7. Takřka celá sezona byla bohužel až na výjimky doprovázena špatným (slabým nebo žádným) větrem.

O čemž svědčí osm pokusů na odjetí šesti pohárů ČR, z nichž se jich nakonec odjelo pět a bylo v nich hodnoceno dvacet pět posádek s různým počtem startů.

8. Nejhezčím závodem (naštěstí) po všech stránkách bylo podle mě MČR na Mácháči v Doksech (vítr, voda, slunce, lodě, závodění, pořadatel, garanat- díky Honzo…). Podle mě pěkné mistrovství.

9. Jsem rád, že jsem se (většinou na jejich vlastních vodách) potkal se sečskými, plzeňskými nebo plzeňsko jesenickými posádkami i doufám, že setkání zopakujeme i v příští sezoně.

10. Nejlepší dárkem k narozeninám pro třídu Pirát bylo podle mě objevení Poděbrad. Lázně už třída potřebovala jako sůl. Držme palce, aby tento pěkný dárek vydržel třídě co nejdéle.


Děkuji všem, kteří kdy přispěli k tomu, že třída Pirát mohla v sezoně 2018 oslavit 80- té narozeniny a s těmi co chtějí, budu rád pokračovat v tvorbě této unikátní jachtařské historie.


Josef Sivý


Všem přeji příznivý vítr v roce 2019.

28 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page