top of page

Sezona 2022 třídy Pirát


Ahoj všichni, kteří jste i v roce 2022 věnovali čas, přízeň a úsilí tvořit další díl osmdesáti čtyřleté historie třídy Pirát. Doufám, že vás nenudil a vyplnil časový prostor, který jste mu věnovali, dle vašich představ a k vaší radosti.

Pohár ČR 2022 ve třídě Pirát se skládal ze šesti závodů, které se při použití jednoho náhradního termínu, odjely a byly podkladem k celkovému vyhodnocení pohárové soutěže. Bylo hodnoceno 25 posádek, pořadí určené bodovým hodnocením samozřejmě kromě výsledků ovlivňuje také účast či neúčast na jednotlivých závodech. Většinu soutěže doprovázel spíše slabší vítr.


Mistrovství ČR se uskutečnilo na Máchově jezeře, bylo okořeněné největší účastí posádek v roce, včetně mezinárodní. Příjemnou pohodu vytvořil pořádající oddíl Doksy se svým rozhodcovským týmem a tradičním garantem ČSJ.


České posádky se zúčastnily MEJ na Balatonu, mistrovství Maďarska, Německa a Rakouska a několika tradičních regat v Německu. Díky všem za prospěšnou a úspěšnou reprezentaci naší třídy.


I během této sezony se zkvalitňoval jachtařský materiál, některé lodě prošly omlazovací kúrou, jiné na ni netrpělivě čekají. Radost třídě udělaly, a ještě možná udělají i nově pořízené lodě.


Valnou hromadou třídy byla naplánována sezona 2023. Zahájena bude pro nadšence na začátku dubna jubilejní regatou k 85. výročí vzniku třídy (Německo, Berlín). České poháry a mistrovství proběhnou na tradičních vodách a v tradičních termínech. Závěr sezony bude okořeněn uprostřed září Mistrovstvím Evropy na Balatonu.


Díky všem za sezonu 2022 a příznivý vstup do sezony 2023 přeje výbor ALT Pirát.





Partnerem Asociace lodní třídy Pirát je:



118 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page