top of page

Pirátnická sezóna 2021



Pirátnická sezóna 2021


Závod Uniqa cup, pořádaný Jachetním oddílem Slavoj Hluboká nad Vltavou, ukončil pohárovou soutěž a zároveň celou sezónu lodní třídy Pirát. Jeho průběh trochu symbolicky odrážel celoroční jachtařské- pohárové aktivity naší třídy. Konal se v náhradním termínu a nakonec i na jiné vodě. (Bezdrev musel být z důvodu nedostatku vody, nahrazen na poslední chvíli rybníkem Svět.)


Pokusím se v několika bodech právě uplynulou sezónu shrnout.

1. Již na jaře bylo jasné, že covidová opatření, která významně ovlivnila předešlou sezónu, se stanou bohužel součástí i té letošní. Rušení, odkládání a přesouvaní závodů, včetně změn pořadatelů a vodních ploch jsme jako třída dokázali zvládnout. Dokonce si myslím, že v porovnání s jinými třídami, na výbornou!


2. Počty lodí a posádek na pohárových závodech a mistrovství potvrdily slušnou kondici třídy. Výsledky celoroční soutěže jsou ovlivněny různou aktivitou jednotlivých posádek, což je u neolympijských lodních tříd zcela běžné.


3. Pochvalu zaslouží všechny pořadatelské subjekty (kluby, rozhodčí, technický personál), jenž se podílely na pohárové soutěži včetně MČR.


4. Valná hromada třídy proběhla tradičně na červencovém mistrovství republiky a schválila si pořadatele a vodní plochy na rok 2022, některé následné změny pak vyřešila ještě mimořádná členská schůze v říjnu Doksech.


5. Účast na mezinárodních závodech byla z části omezena pandemickou situací. Některé naše posádky se zúčastnily mistrovství Rakouska a Německa v rámci eurocapu. Dvě posádky se zúčastnily ME ve Švýcarsku a šesté místo má jistě svoji sportovní hodnotu.


6. Jako potřebné pro rozvoj třídy, se jeví vzhledem k zájmu některých posádek, předávání zkušeností (technika, taktika, trim) formou teoretických či praktických činností, které by vhodně vyplnily nevyužitý časový potenciál v době závodů.


7. Sezóna 2021 třídy Pirát byla možná trochu komplikovaná, ale také dostatečně, díky Vám všem, pirátnicky úspěšná!


Příznivý vítr všem!



Josef Sivý

111 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page