top of page

Pirát v roce 2020


Ahoj všichni příznivci lodní třídy Pirát.


S koncem roku přichází poohlédnutí se za možná trochu zvláštní sezonou.


1. Již na jaře bylo jasné, že nás čeká sezona zavirovaná, což se taky stalo. Přesto jsme její průběh takticky zvládli a dovedli ji do zdařilého konce. Byť někteří, co očekávali ještě posunutí termínu posledního podzimního závodu Uniqa cupu a nechali na Bezdrevu lodě po Modré stuze, si nakonec udělali pěkný posezonní výlet na jih Čech pro lodě, ale již bez jachtingu.


2. Všechny tradiční pirátnické jachtařské zážitky byly v průběhu roku doplňovány zcela novými pandemickými a ukázalo se, že s trochou sebezapření jde vše. Odjelo se pět pohárových závodů včetně MMČR, všechny se slušnou účastí (obzvláště 25 posádek na mistrovství si lze považovat!) a navíc za velmi solidních jachtařských podmínek. Závody nám také umožnily, se zase alespoň jednou za rok setkat.


3. Také se prokázalo, že i když se dá zvládnout ledacos, poručit obzvláště dešti stále neumíme, a tak se během roku stěhovaly závody (včetně mistrovství) z vyschlého Bezdreva na skutečné vodní plochy.


4. Potěšitelná byla v sezoně aktivita a zájem juniorských posádek či závodníků (Karolína, Jirka, Marek, Šimon, Adam,..). Pro zajímavost: momentálně se řeší na mezinárodní úrovní posunutí věku juniora z 25 na 28 let. Méně potěšitelná byla virem způsobená omezení naší účasti na tradičních mezinárodních závodech nebo přímo jejich zrušení (např. MEJ).


5. Díky všem, kteří se na sezoně 2020 podíleli !


Příznivý vítr v sezoně 2021.


Josef Sivý

29 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page