top of page

17. titul Mistrů ČR pro bratry Sivé


Ve dnech 4. – 7. 7. 2019 se konalo Mistrovství České republiky lodní třídy Pirát. Závod byl pořádán za podpory Karlovarského kraje a Města Cheb. Tento závod se na Jesenici vrací po dlouhých 6 letech. Za závodit na Jesenici přijely posádky z celé České republiky, Rakouska a Německa.

V předvečer zahájení závodu se pomalu začaly sjíždět posádky pirátů. Proběhlo proměřování plachet, které pokračovalo i ve čtvrtek dopoledne.

Celkem se do závodu přihlásilo 21 posádek z Čech, 1 posádka z Německa a 1 posádka z Rakouska.

První závodní den se muselo čekat na vítr. Až v podvečerních hodinách se počasí umoudřilo a podařilo se odjet krásné 2 rozjížďky. Po prvním dni vede posádka z Německa GER 4299 – Bauditz Jens, Lorenz Ulf . Na místě druhém CZE 554 – Sivý Josef, Sivý Dalibor z JK Slavoj Hluboká nad Vltavou. Na místě třetím CZE 951 – Vacula Martin JK Staré Splavy, Hendrich Václav z JK Doksy .

Máme tu druhý závodní den. Start třetí rozjížďky se povedl cca v 11.30h. Jihozápadní vítr cca 3m/s byl zatím docela proměnlivý. Čtvrtá rozjížďka byla po jednom kole zrušena a čekalo se až se vítr ustálí. Závodníci využili pauzu na oběd. Pátá rozjížďka byla odstartována ve 14.45h. Vítr se ustálil, rychlost se pohybovala dle předpovědi cca 6m/s v nárazech i více.

Další dvě rozjížďky se jeli nonstop. Podařilo se odjet čtyři platné rozjížďky a tím byl splněn denní plán.

Výsledky po druhém závodním dni – stále vede posádka z Německa GER 4299 – Bauditz Jens, Lorenz Ulf . Na místě druhém CZE 554 – Sivý Josef, Sivý Dalibor z JK Slavoj Hluboká nad Vltavou. Na místě třetím CZE 951 – Vacula Martin JK Staré Splavy, Hendrich Václav z JK Doksy .

Třetí den se nám pořádně rozfoukalo. Někteří závodníci ani nevyjeli . Vítr v nárazech okolo 10m/s a po většinu závodu slunečné počasí. Co víc si pro parádní jachting přát. Dnešní čtyři rozjížďky trošku změnily pořadí na prvním místě. V předběžných výsledcích se na čelo dostala posádka CZE 554 – Sivý Josef, Sivý Dalibor z JK Slavoj Hluboká nad Vltavou, místo druhé GER 4299 – Bauditz Jens, Lorenz Ulf , místo třetí CZE 951 – Vacula Martin JK Staré Splavy, Hendrich Václav z JK Doksy.





Výsledky:


GALERIE - zde





249 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page